
Menu Samenloop, Dennis Broeckx, gastchef november - december
​​ Driegangenmenu: 45,00 €
Bijgerechten: 12,00 €
Amuse (3 gangen = één amuse, 5 gangen = 2 amuses)
Eerste amuse - Afghaanse rijst van Afzal
Geïnspireerd op Kabuli Pilaw, een geurig en feestelijk rijstgerecht met een subtiele smaakbalans tussen zoet en hartig.
​
Stoverij van kip met warme espuma van aardappel, kardemon en kaneel. Afgewerkt met crispy rijst en krokant van rijst
Vegetarisch: met gestoofde prei
​
Tweede amuse – van Naomi en Etienne uit Kameroen
In Kameroen heet dit gerecht Poulet DG. ‘DG’ staat voor Directeur Général, een verwijzing naar het luxueuze karakter van deze feestmaaltijd.
​
Krokant van kip, tartaar van boontjes, crème van gefermenteerde paprika en crispy bakbanaan
Vegetarisch: met kroepoek en krokant van gerookte paprika
​
Voorgerecht - van Giorgi uit Georgië
Giorgi introduceert Pkhali, een traditioneel gerecht op basis van groenten, walnoten, knoflook en kruiden. Dennis verwerkt er prachtige seizoensgroenten in.
​
Millefeuille van gele biet met walnoot, tartaar van rund, jus van gele biet met groene salsa, afgewerkt met salsa verde van spinazie
Vegetarisch: met tartaar van rode biet
​
Tussengerecht – van Lina uit Palestina (€ 12)
Dit gerecht is een familietraditie bij het wisselen van de seizoenen: een verwarmende soep op koude dagen.
​
Hoeve-ei met soepje van gele linzen, komijn, kervel, molica en limoen
​
Tweede tussengerecht – van Abderahim uit Marokko (€ 12)
Abderahim leerde dit gerecht met pompoen tijdens zijn verblijf in Spanje, waar hij kooklessen volgde.
​
‘Sot-l’-laisse’ van kalkoen met gember, chutney van rozijn, appel en pompoenpit, jus van pompoen, cappuccino van citroentijm en beurre noisette-vinaigrette
Vegetarisch: met gekonfijte pompoen
​
Hoofdgerecht – van Osman uit Sierra Leone
Tijdens de burgeroorlog was samen eten een daad van overleven. Families kookten bulgur in één pot, zodat iedereen kon mee-eten. Dennis geeft die traditie een moderne twist.
​
Gekonfijte kalfswang met bulgur, gebrande boerenkool, gerookte hollandaise en gepofte boekweit met citroen
Vegetarisch: knolselder met gezouten citroen
​
Dessert – van Layali Lubnan (‘Nachten van Libanon’)
Een feestelijk dessert dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals het einde van de ramadan.
​
Gerecht: Bodem van griesmeelpudding met een laagje room, een topping van pistache en pastinaak en een zoete siroop met rozenwater
​
​
​
​







