top of page
Foto 1_edited.jpg
  • Instagram
  • Facebook
Logo SL_edited_edited.png

Menu Samenloop, Dennis Broeckx, gastchef november - december

​​    Driegangenmenu: 45,00 €

Bijgerechten: 12,00 €

 

Amuse (3 gangen = één amuse, 5 gangen = 2 amuses)

 

Eerste amuse - Afghaanse rijst van Afzal

Geïnspireerd op Kabuli Pilaw, een geurig en feestelijk rijstgerecht met een subtiele smaakbalans tussen zoet en hartig.

​

Stoverij van kip met warme espuma van aardappel, kardemon en kaneel. Afgewerkt met crispy rijst en krokant van rijst

Vegetarisch: met gestoofde prei

​

Tweede amuse – van Naomi en Etienne uit Kameroen

In Kameroen heet dit gerecht Poulet DG. ‘DG’ staat voor Directeur Général, een verwijzing naar het luxueuze karakter van deze feestmaaltijd.

​

Krokant van kip, tartaar van boontjes, crème van gefermenteerde paprika en crispy bakbanaan

Vegetarisch: met kroepoek en krokant van gerookte paprika

​

Voorgerecht - van Giorgi uit Georgië

Giorgi introduceert Pkhali, een traditioneel gerecht op basis van groenten, walnoten, knoflook en kruiden. Dennis verwerkt er prachtige seizoensgroenten in.

​

Millefeuille van gele biet met walnoot, tartaar van rund, jus van gele biet met groene salsa, afgewerkt met salsa verde van spinazie

Vegetarisch: met tartaar van rode biet

​

Tussengerecht – van Lina uit Palestina (€ 12)

Dit gerecht is een familietraditie bij het wisselen van de seizoenen: een verwarmende soep op koude dagen.

​

Hoeve-ei met soepje van gele linzen, komijn, kervel, molica en limoen

​

Tweede tussengerecht – van Abderahim uit Marokko (€ 12)

Abderahim leerde dit gerecht met pompoen tijdens zijn verblijf in Spanje, waar hij kooklessen volgde.

​

‘Sot-l’-laisse’ van kalkoen met gember, chutney van rozijn, appel en pompoenpit, jus van pompoen, cappuccino van citroentijm en beurre noisette-vinaigrette

Vegetarisch: met gekonfijte pompoen

​

Hoofdgerecht – van Osman uit Sierra Leone

Tijdens de burgeroorlog was samen eten een daad van overleven. Families kookten bulgur in één pot, zodat iedereen kon mee-eten. Dennis geeft die traditie een moderne twist.

​

Gekonfijte kalfswang met bulgur, gebrande boerenkool, gerookte hollandaise en gepofte boekweit met citroen

Vegetarisch: knolselder met gezouten citroen

​

Dessert – van Layali Lubnan (‘Nachten van Libanon’)

Een feestelijk dessert dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden, zoals het einde van de ramadan.

​

Gerecht: Bodem van griesmeelpudding met een laagje room, een topping van pistache en pastinaak en een zoete siroop met rozenwater

​

​

 

​

​

bottom of page