
Van 18 juni tot 9 augustus is Regula Ysewijn onze gastchef
​​ Driegangenmenu: 45,00 €
​​​
Voorgerecht
​​
Maatjesharing, peultjes, kers, gel van Yuzu, erwtencrème, schuimpje
van mierikswortel met panch-paron en roggebrood
-
Vegetarische optie met voorjaarswortel
​
Hoofdgerecht
​
Stoofpotje van heidelam met zalf van aardappelen en gebrande asperge,
botermelk, kersengel, rode ui, krokantje van bladerdeeg en groene asperge.
Geserveerd met een reductie van de saus van de stoofpot.
-
Vegetarische optie met aubergine
​
Dessert
​
Doornikse appeltaart met ijs van laurier en citroentijm​
​
Tussengerechten
​
​Kaastoerte naar het recept van kaastaart uit Dinant,
deeg, gebraiseerde regenboogwarmoes, quenelle van gekarameliseerde ui. Met zoethout, kruisbes en gepekelde rozijnen
12 €
Pap van de wezen. Barlotto, een risotto van parelgerst met half zongedroogde tomaten, gekonfijte citroen, komkommer, espuma van hangop (labneh).
Oosterse kruiden, feta, olie van zuring, spinazie kervel en dragon,
gerookt paprikapoeder en saus van vin jaune
12 €
​
Kent u Regula Ysewijn nog niet?
Dat is opmerkelijk. Ze is een opvallende persoonlijkheid en was een van de gezichten van Bake Off Vlaanderen.
Regula staat bekend om haar diepe liefde voor de historische eetcultuur van Groot-Brittannië en de Lage Landen. Met haar unieke mix van storytelling, historisch onderzoek en culinair vakmanschap blaast ze vergeten recepten en tradities nieuw leven in, in haar boeken. Al jaren verdiept ze zich in de Britse gastronomie, waarover ze met ongekende passie publiceert. Die toewijding leverde haar recent de titel M.B.E. (Member of the British Empire) op.
Op 18 juni verhuist museum Mayer van den Bergh tijdelijk naar het
Maagdenhuis. Meer dan 40 publiekslievelingen uit de collectie worden daar tentoongesteld, zodat ze tijdens de renovatie van het museum niet uit beeld verdwijnen. Regula is ambassadeur van één van die werken: ‘De geschiedenis van het eten’ van Pieter Aertsen.
Ter gelegenheid van deze verhuis wijken we eenmalig af van ons vaste concept. Waar normaal de culinaire herinneringen van onze deelnemers het menu bepalen, duiken we nu de geschiedenis in.
Het Maagdenhuis werd gebouwd in de 16e eeuw en uitgebreid in de 17e eeuw.
Samen met Regula, de collectie van Mayer en historische kookboeken uit de Erfgoedbibliotheek, nemen we u mee naar de keukens en smaken van onze Vlaamse voorouders. Verrassend genoeg blijken veel kruiden en specerijen die onze medewerkers uit hun thuislanden kennen, toen al naar hier verscheept en
gebruikt te zijn.
